Wednesday, January 19, 2022

Island halasta!

Siililegi selge, et minusugune Islandi-imetleja ei saa ühestki asjast, mille juurde on - kasvõi väikeses kirjas - lisatud "Island", mööda vaadata. Kui on tegemist telesaatega, on veel eriti raske mööda vaadata.
Island halasta nendele Kanal2 kolmele graatsiale!
 Kuigi, ise olen loll. Pealkiri paneb ju asjad paika ja tähtsuse järjekorda. "Kolm naist karavanis. Island".  3 naist vehklevad poole saate ajast tühja täis, loobivad sõrmi ja varbaid, heidavad tukka ja väänavad mokka. Teisel kohal on pealkirjas sõna karavan. Niisiis ongi ette nähtud, et järgmised 40% saateajast saab endale karavan ja kogu sellega seonduv olme.  Viimased 10% saateajast kulutatakse miskipärast Islandile. Täiesti tarbetult, ma ütleksin. Aga noh,  ta on kogemata pealkirja sattunud,  kolmandale kohale, olgu siis pääle...
Lihtsalt lugeda peab oskama. Kasvõi pealkirjugi. Nii kirju on see ilm...

Nii kirju on see ilm. Kõik areneb  sellise tempoga, et... Lapsed ei tee enam lumepalle kah käsitsi. Täna nägin! 

Suht sama süsteemiga peaks ju saama lõualiigutajad teha? Kuigi elektrilised vist ei läheks hetkel hästi kaubaks. Vändaga siis, nagu vanasti koorelahutajad või kohviveskid? Ema-isa võiks vändata samal ajal, kui laps nutikat näpib. Võib-olla saaks ühe väntamise taha veel mitu lõuakomplekti ühendada, nii et terve pere saaks korraga söönuks?

Islandi juurde tagasi tulles - ma ei tea, kui paljud sattusid nägema seda postitust, kus islandlastele häid jõule soovitakse? Ma panen selle siia iseenda jaoks paika, et ära ei kaoks. Issand, kuidas mulle meeldib Islandi huumor!


 
Ja siis mulle meeldib veel väga see, et Askur Alas on järgmise toreduse meile ära tõlkinud - eelmise aasta lõpul eestivalgust näinud "Ragnari saagad" räägivad läbi aegade legendaarseimast viikingikuningast Ragnarr Karupüksist, tes elas ja võitles arvatavalt ligi 1200 aastat tagasi.  

Pilt on pärit siit. 

Ja teadmiseks nendele, kes suvel Islandit saada tahaks: ABZ Reisidel (ja minul) on terve rida pakkumisi, 5-ja 6-päevastest 12-päevaseni välja: https://abz.ee/reisid/

Öö tarkusetera ikka ka:

Õigus on sellel, kes kõvemini karjub,
võidab see, kes jõulisemalt ahastab. 

No comments:

Post a Comment