Tuesday, April 2, 2019

Hommikujooks Antsirabes

Pärast seda, kui me olime kõik elus esimest korda hotelli personali käest lärmamise eest manitseda saanud (mis tuli meile ülima üllatusena - meie olime vaguraist vaguramad, ainult naeratasime üksteisele aeg-ajalt malbelt - aga te ei kujuta ette, kuidas selle maja põrandad kriuksusid!!!), heitsime ruttu magama.

Me oleksime jumala vaikselt suure valgeni välja maganud, kui linnarahvas ei oleks tulnud meie akna taha serenaade laulma ja jooksuvõistlusi korraldama - enne kukke ja koitu, hommikul kell kuus!!!




Ja sellel paraadil ei paisnud lõppu - niipea, kui me olime voodisse tagasi heitnud, oli uus bänd uue lauluga akna all!
Ja siis tuleb keegi meie, vagurate vanainimestega õiendama... fuih!

Hiljem selgus, et tegemist on igahommikuse rituaaliga - Antsirabes asub kool, kust lastakse välja kõik selle riigi politseinikud, sandarmid jms jõustruktuuride esindajad, ja nemad käivadki niimoodi hommikuti linnarahvale laulma.

Kuidas kogu seda jõuku hiljem üleval peetakse, sellest me täna veel aru ei saa - palgatöötajate tulumaks riigikassasse on 1 % palgast; põllupidajad, keda on 95 % rahvastikust, ei maksa midagi...

Aga jooksevad naljakasti ja laulavad ilusasti. Võib-ollapeaks Madagaskari politsei järgmine kord meie laulupeole kutsuma?

No comments:

Post a Comment