Wednesday, January 7, 2015

-33. Me läheme politseisse.

Jumala (vöib-olla ka kellegi teise) abiga käitub Lapimaa just nii, nagu meile praegu sobib, näidates järjest oma erinevaid kylgi. Miinus kolgendkolm saime eile päeval kätte (öösel olla old 39) - no me pakkisime ennast selle päeva auks ikka körraliselt sisse ja väga rohkem kui autost poodi ei julgendki minna. Ja siis, kui tahtsime ennast tösisemalt karastama hakata, siis tänaseks, palun väga, oli ilm peaaegu et sulale läind, sest mis see -7 siis ikka muud on... 
Aga ilus on ikka ja jälle. Käisime täna Ylläsel ja jälle oli terve tee valgeks tehtud. Teeäärsed kased olid tetresid täis pandud ja kui ma siis tagasiteel vinguma hakkasin, et tahaks porosid ka, siis yks kohe tuli. Väga kenasti käituvad nad siin meiega töesti. 
Kelo tähendab kuivanud puutyygast ja need oskavad siin maastikus ka eriliselt maalilised olla. Marika pyydis meile selgeks teha, et yhes kohas on eriti äge kelo-vaade, aga täna oli see lihtsalt ilus sudu-vaade. Ilus ilma igasuguse irooniata.

Ylläse mäesuusakeskusesse läksime lootuses tööd saada. Ja lootust saime kövasti, ehkki neil on tulekul hooajavahetus ja alles nii umbes 11. veebruaril minna jälle suuremaks märuliks. Igatahes läheme me homme politseisse, et endale yks tööks vajalik numero saada ja siis esmaspäeval läheme veelkord sinnasamasse Ylläsele, kus nad on selleks ajaks meile ilmselt täispaketi parimaid töid kokku pannud :). Marika on meid igal pool nii kenasti sisse juhatanud, et soomlasest päälikko oleks meid kohe tööle vött, aga tal polnd meile elamist anda ja siis ta juhatas meid 15 km edasi Anneli juurde, kes on ka päälikko, lisaks veel eestikeelne (!) ja kellel on kyll elamist anda, kuid tööd vaid nii paariks päevaks nädalas (koristamine hotellis), aga siis ta helistas veel sinna ja tänna ja... Korotshe: köik läheb nii, kuis peab!


See pilt on meie esimeselt kelgusöidupäevalt, kuid kuna me pole fotograafiale tehnilises möttes röhku pannud, siis nii tahvlid kui telehvoonid peavad seda valgust väheseks vöi valeks ja teevad  pildid koledaks siniseks, ehkki koha peal olles on justnagu täitsa valge ja puha.  Nii et enne päikesetöusu - päike pidi yleeile esimest korda siin kylas töusma, hästi korraks, aga ta pole seda siiski veel teinud - me siit mingeid toredaid loodusvaateid teile ilmsesti ei paku. Aga te vöite vabalt googeldada - nt "lapin luonto" vöi "lapin talvi" ja siis need ilma päikeseta pildid välja valida :)


No comments:

Post a Comment