Saturday, January 17, 2015

Mis maksab saiapäts?

Tana on laupaev ja meie rügame ikka nagu neegerorjad. Või nagu mulattorjad, sest andsime endid vabatahtlikult kirja.Tana koristasime koos Ave Mariaga.
Ave Maria on väga armas 29-aastane teatraalse haridusega noor naine. Õppinud miskit lavastamise ja kujundamise ja ürituste korraldamisega seotut. Ave Maria küsib aeg-ajalt meie käest ka, kuidas üks või teine sõna eesti keeles on. "Koristaja"  meeldis talle hirmsasti, keksis ringi ja laulis: "Minä olen koristaja, minä olen koristaja!" Sest see tähendab siin hoopis dekoraatorit.
Levil töötab ta alates novembrist.

Ave Maria abil läksid paljud asjad arusaadavamaks.

Olime vahepeal ikka parajas segaduses: kord on mingi korteri jaoks arusaamatult palju aega, iga viimane kui pilu ja pragu käiakse kolm korda üle. Siis järsku öeldakse meile, et ja-jaa, tore, et te niiiiii kenasti tegite, aga see peab 3x kiiremini tehtud saama.
Mitte essugi ei saanud aru.
Nüüd lõpuks saabus selgus. Keegi on kunagi nii enamvähem mingi keskmise koristusaja välja mõelnud ja vastavalt sellele tasub hotell koristusfirmale. Et selle korteri peale kulub arvestuslikult 2 tundi ja selle peale 3. Ja kui sa ajast üle molutad, siis teed "oma firmale" tünga. Ja see sinu pealikutele ja eriti veel sinu pealikute pealikutele ei meeldi.
Mida kallim on apartemendi müügihind ehk mida luksuslikum pleiss, seda rohkem on ka selle koristamiseks aega. Ja üldjuhul ei ole seal ka väga läbustatud, nii et koristamine läheb iseenesestki kiiremini.
Eile näiteks oli üks väga puhas lukskorter, polndki teises nagu õieti sees elatud - aga voodi alt leidsime nunnud roosad karvased käerauad. Nii et oli ikka elatud küll.
Sellised väärtuslikumaid leiud peab koristaja registreerima ja hotelli administraatorile üle andma. Kahju, eksole.

Novott, ja siis on nii, et sa tuled suurest roosade käeraudadega luksusest ja satud tööle vaestemajja (Kaili termin nende korterite kohta, kust koristajad ei saagi kõiki sööke endale - koristajatele on ette nähtud ainult see osa toidust, mis võib halvaks minna,  igasugused kuivained jäävad järgmistele  saabujatele sõbralikuks welcome-kingituseks) ja Sul peaaegu ei olegi koristusaega ette nähtud ja siis võtab Sind vastu selline pilt:
 Hädavaevu jõuad toiduained ära sorteerida, ma ütlen.

Mina kui endine reisijuht armastan kõiki maid ja rahvaid. Pealegi leiavad  koristajad sellistest tubadest ka ohtralt ajakirjandusväljaandeid ja teatmeteoseid, mida ei pea administraatorile ara andma.

No lõppkokkuvõtteks on muidugi koristajal  igal juhul ja pool kasud sees ja raha muudkui tuleb.
Kui keegi nüüd oskaks vaid  tuvastada, millistele riikidele kõrgemad jõud viitavad...

Homme on pühapäev ja me läheme tööle alles kella 10-ks - jeee :) !!!


2 comments:

  1. See alumine münt on kindlasti Tai raha (baht vms) - Kaspari laua peal vedelb üks sääne, võimalik, et siis teised mündid ka. Jaksu!

    ReplyDelete
  2. Tänan väga meeldiva pärastlõuna eest! Hakkasin ikka otsast lugema ja lõpetasin siis, kui otsa sai. Kass vahepeal vaatas küll etteheitva näoga otsa, kui järjekordse naerupahvaka kuuldavale tõin. Varsti rahunes, kui nägi, et miskit ohtlikku tegevust sellele hirmsale häälitsusele ei järgne. Väga vahvad ja tublid olete! Edu teile! Igaks juhuks kirjeldan kadeduse värve ka. Vaata selle beebiroosa ja sügavsinise pildi peale. Lisaks veel inimlikku rohelist ka.

    ReplyDelete