Tuesday, May 21, 2019

20 aastat hiljem

"Szybko jedziesz - dobrze i tysiąc i tysiąc i..." susistab Henn.
"Tebe muidugi prosto, aga kuidas mina sõitma pean?" tuleb järgmine lugu. Poola lood - esimese tähendus on, et kui sõidad üleru kiiresti, maksad tahvi - ikka tuhat ja tuhat ja tuhat. Teise puhul on tegemist prosto sõnamänguga - venekeelne "prosto" ehk "lihtsalt" on poola keeles "otse."
Ja Läti lood ja Hollandi ja Hollani lood ja Saksa ja Šveitsi omad ja nii Marokoni välja. Sest isegi Marokos on kunagi bussiga käidud. Eestist. Bussiga. Marokos.

Loomulikult oli vanasti taevas sinisem ja rohi rohelisem ja nii edasi. Kuid kakskümmend aastat tagasi oli teekond selle päris sinise ja päris rohelise juurde ikka tükk maad vaevalisem - nii tegijate kui teeliste jaoks.
"Mitte ühtegi ööd bussis!" kuulutab ABZ Reiside kataloog aastast 2000 uhkesti. Uhti-uhti-uhh-tõõ, milline reklaam!

Esimeste sügistööde ja -ööde viljad

Kes ei oleks kuulnud piirijärjekordadest (eriti Leedu-Poola piiril), juhtide magamisasemetest bussi pagasiruumis või lugusid lahustuvatest suppidest, ainuvõimalikust toidust ühel korralikul Euroopa reisil.

Hiljuti öeldi ühel juubelipeol: järjest nooremad inimesed saavad viiskümmend. ABZ Reisid said küll kakskümmend, kuid ka see on auväärt iga, eriti selle teadmise valguses, mida heidab saksakeelne sait Trading Treff: ettevõtete keskmiseks elueaks tänasel Saksamaal on 8-10 aastat. 

Niisiis oli põhjust peoks. Pisikeseks, sest hooaeg on ju alanud ja kõik need ca 2000 reisikaaslast, kes igal aastal meiega sõidavad, on elevil ja ootel...
ABZ Reiside põhitegijad aastal 2019

Raamaatupidaja võtab kõik kinnis- ja vallasvara korralikult arvele.

Kingitused olid üldjoontes seespidiseks tarvitamiseks. 
Aitäh, Ülle, mie tervise eest hoolt kandmast!

"Kas te seda lugu teate, kuidas mul ükskord poole reisi pealt bussijuhid vangi viidi?"
"Ei. Aga ma oleksin äärepealt ise Prantsusmaal käerauad saanud. Ma olin tänavalt mingid stressipallid ostnud ja politsei kahtlustas, et tegemist on narkotsiga."
"Aga see reis, kus oivikpoisid Londonis napilt noortevanglast pääsesid - olid Prantsusmaa tanklast mingi pooliku pisargaasi üles korjanud ja see osutus Inglismaal keelatuks..."
"Üht meie keskkoolipoissi rääkisin Berliini politsei käest välja - oli reisile kaasa võtnud vanglas valmistatud libliknoa ja arvas, et see peab tingimata Riigipäevahoones kaasas olema..."

Nostalgiahetked...

Meie parim partner ca 20 aastat tagasi

Noored ja ilusad

"Ja need buffee-lauad laevadel," jätkab Henn. "See oli kõige parem infovahetuspunkt - täpselt sai teada, millisel firmal kuidas läheb, kes kellega käib ja millistel tingimustel."
"See on tänaseni nii," kinnitavad reisijuhid.
"Aga mul on sellega ka üks lugu," ütleb Henn. "Ükskord oli üks juht, kellel oli täpselt välja arvestatud, kui palju ta jaksab süüa ja kuulutas iga kord nagu kirikuõpetaja kantslist, kuidas kõigepealt tuleb võtta seda ja siis seda ja siis seda ja siis on kõht täpselt täis. Viimase kriipsuni ainult head ja paremat, ei ühtegi mõttetut ampsu. Ükskord saanud ühel vennal sellest jutust villand ja kui mees oli lõpetanud, küsinud, et aga kas sa suitsuangerjat ei söönudki. Mees läind ähmi täis, et kus see veel oli. Juhatati koht kätte ja mees pigistanud siis ikka veel sellegi delikatessi sisse. Kui ta siis ägisedes lahkumas oli, teatanud sõber: "Tegelikult oli see tuulehaug!""

Tänapäeva maailmas on kõige suurem väärtus see, kui sinu ümber on inimesed, keda sa võid usaldada. Kes hoolivad sellest, mida nad teevad, ja nendest, kellega koos  ja/või kelle jaoks nad teevad. On suur väärtus, kui sa saad tööle minna rõõmsa tujuga ning keegi ei rikugi seda ära. 

Aitäh, kulla kaasteelised - kolleegid, partnerid, reisijad läbi 20 aasta - kõik, kes te kõik olete andnud oma panuse sellesse, et ABZ Reisid on just niisugune, nagu ta on!

Ja lähme aga jälle :) !
www.abz.ee




No comments:

Post a Comment