Tuesday, October 20, 2020

Kukk sõnnikuhunnikul


Kui kukk hommikul sõnnikuhunnikus kireb, on oodata ilmamuutust - või jääb nii, nagu on.  Foto on pärit siit. 

Zima ušla. Nastalo leto
i stalo lehtše voroblju.
Spassibo partiju za eto
i litšno Leonidu Iljitšu...

Me oleme enam-vähem samas kohas tagasi. Armas valitsus istub koos ja arutab, kas teha tööd või mitte. Juba mitmendat korda. Valitsemine on tõsine töö, peabki põhjalikult arutama. Seda, et kas teha tööd või mitte.

Arutamiste vahepealt on ju üht-teist ära ka tehtud, ei saa salata. Nüüd on meil õnneks täpselt teada, et Mart Helme endale nimeks võtta ei saa. Kujuta ette, kui seda poleks ära reguleeritud! Igal võõrastega kohtumisel käiks õõvastav jõnks südame alt läbi: äkki on Mart Helme!

Riigieelarvegi on juba läbi loetud, 2,4 miljardit võlga sisse kirjutatud ja see kõik lahkelt laiali pudistatud. 2,4 miljardit on 18% meie 13,1-miljardilisest  eelarvest. Lihtinimese rahakotti ümber arvestatuna tähendaks see seda, et kuus 2000 eurot teeniv pere võtab ca 5000 eurot laenu ja ostab selle eest kohalikele koolilastele igaühele ühe moosisaia. (Õpetajatele saiakesi ei jagu, aga sellest pole midagi, nemad on nagunii kõik juba ammu üle keskea ja nisulaks tuleks figuurile ainult kahjuks. Ja kultuuritegelased elavad nagunii juba pool aastat õhust ja armastusest, nemad on harjunud ilma saiakesteta.)
Sa mõtle, kõik lapsed saaksid ühe saiakese! Mis sellest, et perekonna ahi on lagunenud ja/või kodutee suurema osa aastast porimülgas...

Moosisaiu jagav pere peaks muidugi ikka traditsiooniline pere olema. Peab hoolega jälgima, et saiakesi ei satuks jagama mõni Angelina Jolie, Lady Gaga, Madonna või Marlene Dietrichi tüüpi tegelane. Või Freddie Mercury või Elton Johni või Tšaikovski tüüpi. Või Tove Janssoni või Thomas Manni tüüpi. Leonardo da Vinci, Alexander Humboldt ja Aleksander Suur samuti ei sobiks. Nagu ka Julius Caesar ega Richard Lõvisüda mitte. Sophoklese, Sokratese ja Platoni peab samuti pikalt saatma. Mingu Rootsi! Ja hoidku Jumal selle eest, kui saiakesi hakkaks jagama Ellen DeGeneres, kes oma teleshow eest on saanud 29 Emmy auhinda ja kellel on Twitteris 72 miljonit jälgijat - tema peaks kohe kindlasti Rootsi minema!

Valitsus arutab. Et kas teha tööd või mitte...
On ikka mõnel alles töö, ma ütlen! Ja min maksan selle eest! (Sina, muide, ka!)

Mardi kohta võib vabalt öelda "kukk, kes teeb oma tööd kirega". Ja valitsus muudkui arutab ja arutab...

Kellegi pole aega tegeleda isegi sellega, et siseministri kõige otsesemas  vastutusalas muudkui toimub - joobes ja narkolaksu all piirivalvur põgeneb politsei eest (kaks päeva tagasi, 17 sept, soovi korral loe siit) - normaalsetel aegadel tõmmataks minister selliste asjade eest päris korralikult liistule... - aga meie valitsus arutab, kas teha tööd või mitte...

Mis on kogu kiremise mõte, selle kohta üks vahva pakkumine siin:
https://www.ohtuleht.ee/1015239/vootele-pai-helmed-lavastavad-le-peni-eeskujul-isatappu


No comments:

Post a Comment