Monday, October 12, 2020

Sünnipäevaks vangi

Ei ole mina üksinda selline, keda reisimisvõimaluste ahenemine vaimselt (nimesid nimetamata mõnel puhul ka finantsiliselt) ebastabiilseks on muutnud. Inimesi, kes peavad reisida saama, muidu surevad, on teisigi.  Mõned radikaalid otsustavad suisa sünnipäevaks vangi minna. Ja tõesti -  mida sa muud ikka teed, kui keskeakruiis läbitud, hundirattamatkadeks võhma vähevõitu ja uhkusereiside valik kolevikus olematuks kuivanud. Nädalas korra Rimini ja tagasi - seda on vähe, ütlen ma teile!

Oli kohe selge, st sellest kujuneb üks viinarikas reis. Teisisõnu - lõbus. Ja tore.

Rummu karjäär ja Murru vangla. Led-valgustusega varustatud kummipaadid ehk valgusparved ootavad juba. Pilt on tehtud kõrvalasuva aherainemäe otsast. 

Allikaterohke Rummu karjäär valgus vett täis kohe pärast seda, kui seal paekivi ehk "Vassalemma marmori" kaevandamine lõpetati. Kaevandamise ajal pumbati vett torude kaudu mitme kilomeetri kaugusele tiikidesse. 
Selge veega karjääris korrladati 2020. aasta suvel koguni veealune kunstinäitus (loe ja vaata siit: )

Valgusparvematka pilt on pärit siit

70 m kõrgune paekivijääkidest aherainemägi karjääri kõrval meenutab Madagaskari tsingisid. 
Pilt on pärit siit

Eesti vabaks!

Ekskursiooni vangla territooriumil viib läbi ise sealsamas vanglas 18 aastat  töötanud proua ja sina-jeerum-sina-jeerum, milliseid lugusid tal jagada on!!! Kurkide ja kala soolamisest ning kapsaste hapendamisest kõikvõimalike kongide ja keerdkäikude kaudu kitsede, kukkede, kartserite ja karistussüsteemideni välja.

Maal "eliitvangi" kongi seinalt. Kinnipeetu enda töö.

Ega kloostrielugi midagi muud polnud kui vangisolek, lihtsalt veidi vabatahtlikum versioon. Värskelt renoveeritud Padise kloostris arutame selle üle, kes olid tsistertslased, kust nad tulid ja mida tegid. Püüame kloostriõuel kala ja püüame ette kujutada, mida tähendab seitse palvuskorda ööpäevas. Küsimus suurele ringile: kuna kloostrirahva esimesene ühine palvus toimus öösel kell 01.00 ja et sellele hiljaks ei jääks, magati riietes, siis - kas ei oleks õigem kloostrielanike kostüüme nimetada ööpäevasärkideks?

Kui tahad ka sünnipäeval - või mõnel muul päeval - vangi minna, siis meie aitame!

ABZ Reisid pakuvad igas suunas lähi- ja lühireise 7-liikmelistele sõpruskondadele. Ülaltoodud reisiprogrammi leiad siit:


Veel lähiaja pakkumisi: 

Klooster, vangla ja valgusparvematk (23. okt)
2-päevane teatrireis Pärnusse (28.-29. okt)
https://abz.ee/tours/elamusterohke-parnu-28-29-oktoober/
Mõnus Mulgimaa ja Murimäe veinikelder (7. november)
Veini-uusaassta Uue-Saalusel (19. nov)
Tarmo Pihlapi laulude õhtu Moostes (20. nov)




No comments:

Post a Comment